17 marts 2009

Dieva sods vai grēka sekas?

Pasaulē nav daudz nāciju, kuras sevi dēvē par kristīgām. Viena no šīm nedaudzajām (un vislielākā no tām) ir amerikāņu nācija. Jau vienā no Savienoto Valstu veidošanas pamatdokumentiem, Neatkarības Deklarācijā, ir tieša atsauce uz Dievu. Un arī mūsdienās, saskaņā ar 2007. gada pētījumu datiem, 78,4% pieaugušo ASV iedzīvotāju sevi uzskata par kristiešiem. Tomēr uzskatīt sevi par kristieti un praktizēt kristietību, dzīvot saskaņā ar Dievu un ar Bībeles mācību, nav viens un tas pats. Diemžēl tas attiecas arī uz brašo amerikāņu tautu.

Atsaucoties uz Nacionālo ziņu aģentūru LETA, portāls Apollo ziņo, ka Savienoto Valstu galvaspilsētu Vašingtonu ir pārņēmusi HIV/AIDS epidēmija, un ar nāvējošo vīrusu jau esot inficēti 3% pilsētas iedzīvotāju. Tas ir ļoti augsts procents. Infekcijas šajā pasaulē var skart, protams, arī visuzticīgākos kristiešus, bet šajā gadījumā situācija ir citāda.

Kā teikts ziņojumā, galvenais vīrusa pārnešanas veids Vašingtonā ir dzimumsakari vīriešu starpā, tādējādi inficējušies 40% no visiem HIV nēsātājiem, heteroseksuālu kontaktu ceļā inficējušies 28%, bet injicējot narkotikas – 18%. Pat ja pieņemtu (kas gan ir neticami), ka visi heteroseksuālo kontaktu ceļā inficētie ir godīgi mīlējušies laulības ietvaros, vienalga paliek (40+18) 58%, kas inficējušies veicot darbības, kas nekādi nav savienojamas ar Bībeles mācību un kristīgu dzīvesveidu. Varbūt visi šie 3% Vašingtonas iedzīvotāju ir no tiem amerikāņiem, kas sevi par kristiešiem neuzskata? Cerēsim, ka tā.

Dzirdēts, ka dažs visādas cilvēkus piemeklējušas nelaimes sauc par Dieva sodu. Vētras, zemestrīces, arī slimības. Šoreiz gan nebūtu vietā runāt par Dieva sodu, tomēr viens ir skaidrs – Dieva likumu ignorēšana noved pie noteiktām sekām. Un vienmēr pie negatīvām sekām. HIV/AIDS epidēmija Vašingtonā (tāpat kā citur pasaulē) tam ir biedinošs piemērs. Izlasiet apustuļa Pāvila Vēstulē romiešiem 1. nodaļu. Manuprāt, tā daudz ko izskaidro.